Anı Odası Tasarımı ve Görsel İşitsel Kimliklendirme

Fakültemiz ve Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı arasında “Anı Odası Tasarımı ve Görsel İşitsel Kimliklendirme” başlıklı iş birliği protokolü bulunmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin karada ve denizde aynı anda görev yapan tek birliği olarak 1966 yılında Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı kurulmuş amfibi tugayı olan Amfibi Deniz Piyade Tugayı, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı’nda adaya ilk ayak basan deniz piyadeleridir. Ana faaliyet sahası amfibi harekât olup, ulusal ve uluslararası ihtiyaçlar doğrultusunda insani yardım, barışı destekleme ve sivillerin tahliyesi gibi alanlarda etkin görevlerde yer almaktadır.

Bu işbirliği protokolü ile Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı’nın yer aldığı 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası alanlarda gerçekleştirdiği icraatlarına ilişkin Komutanlık Merkezi’nde yer alan Anı Odaları’nın tasarım çalışmalarına Fakültemiz destekte bulunmaktadır.

Bununla birlikte, halka bilgi vermeye ve farkındalık yaratmaya yönelik olarak Anı Odaları’nda yer alan fotoğraf, mektup vb. görsel envanterlerin dijitalleştirilmesine katkı sunulmaktadır. Ayrıca Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında yazılan mektupların seslendirilmesi yapılarak; bu seslendirme ve görsel envanterlerin varlığıyla Anı Odası’nda sergilenmek üzere video film hazırlanmıştır.